18. maalis, 2018

KOKORO

Tämän kertaiseen pohdintaan lainaan yhden suomen merkittävän päihdetyöntekijän ja päihdetyön kehittäjän Kalervo Koskelan pohdintaa, joka kyllä on ajatuksena mielestäni hyvin samalla suunnalla kuin olemme El Caminon kanssa:

"Olen intuitiivisesti tiennyt, että sydämen tie on se kaikkein lähin käsite, joka kuvaa toipumista. Laitoin sen ryhmänkin (Päihderiippuvuuden hoito sydämen tielle) nimeen, vaikka tuskin koskaan sitä on käytetty näin painotetusti tässä asiassa. Nyt se kirkastuu upeasti japanilaisella käsitteellä, merkityksellä, KOKORO. Vastaavaa ei valitettavasti ole länsimaisissa kielissä.

Japaninkielessä on kolme "sydäntä" merkitsevää sanaa: shinzou tarkoittaa fyysistä elintä, ha-to on rakkauden sydän, mutta kokoroa on vaikea täysin selittää, koska se on kaikkea näitä eli se on sydämen, mielen ja hengen yhteys, kaiken sisäinen yhteys.

Toipuminen on syvimmältään kokoro. Sydämen, mielen ja hengen tulemista yhdeksi. Lopulta meillä on mahdollisuus olla kokonaisia, eheytyviä - kulkea kokoron, sydämen tietä. <3".

Mielestäni tässä pohdinnassa ollaan asian ytimessä, jos tarkastellaan toipumista, kuntoutumista tai kasvamista ihmisenä ylipäänsä. Kiitos Kalervo Koskela <3

-J.V Saresvirta elämänhallinta pt-

Uusimmat kommentit

05.03 | 21:22

Soita tai laita viestiä suoraan minulle Puh. 0453497381
Terv. Ville Saresvirta/ El Camino Ry

04.03 | 06:28

Haluaisin ostaa El Camino kirjan

25.04 | 18:16

Upeat Ihmiset tekevät Upeita Asioita <3

02.03 | 18:04

Moi Krista.

Ehdottomasti toimisi ja olen valmis modifikoimaan metodia erityistarpeisiin.
Ota yhteyttä s-postilla niin laitan lisää yhteystietoja...
ville.saresvirta@elcamino.fi

Jaa tämä sivu